ToT

În perioada 8-10 septembrie 2011 a fost organizat întrunirea celor 7 traineri unde au fost stabilite reperele de bază în ce priveşte desfășurarea Campaniei de instruire a aleșilor locali.  Astfel, pe parcursul a 3 zile de ToT au fost prezentate detaliat subiectele/modulele ce urmează a fi predate în cadrul campaniei de instruire a aleșilor locali, simulate prezentări.

În I-a zi  s-au discutat și analizat următoarele module :

  1. Administraţia publică locală: principii, domenii de activitate, competenţe şi atribuţii;
  2. Organizarea activităţii autorităţilor publice locale;
  3. Finanţele publice locale;
  4. Gestionarea patrimoniului UAT. Serviciile publice locale. Modalităţi de creare, gestionare şi  desfiinţare a serviciilor publice;
  5. Implicarea publicului în procesul decizional şi asigurarea transparenței activităţii APL.

În a II-a zi a avut loc simularea predării de către traineri a modulelor training-ului pentru aleşii locali. Au fost formate echipe a câte 2 traineri fiecare și s-au analizat și criticat simulările fiecărui trainer pentru asigurarea calității training-urilor în teritoriu.

A III-a zi a fost dedicată  filmării  filmului metodico-didactic „O şedinţă a consiliului local”. Pentru acesta trainerii s-au deplasat în satul Oxentea, raionul Dubăsari și au simulat o ședință a consiliului local.

La fel au fost definitivate unele momente organizatorice ce țin de: pregătirea materialelor utilizate în cadrul procesului de instruire, strategia și metodologia de organizare a sesiunilor de orientare,  stabilirea graficului de desfășurare a training-urilor etc.

Mai multe informații referitor la subiectele discutate în cadrul acestui ToT, puteți accesa  Agenda_ToT, 8-10 septembrie 2011

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s